top of page
Τεχνικές Κοπής
Νωπού Κοτόπουλου
ΤΕΜΑΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ 4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Τραβήξτε πίσω το φτερό όσο πιο πολύ γίνεται και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για πουλερικά, κόψτε τη φτερούγα στη δεύτερη άρθρωση από την άκρη του φτερού.
Τοποθετήστε το ολόκληρο κοτόπουλο MIMIKOS στον πάγκο εργασίας με το στήθος προς τα επάνω.
Κόψτε το δέρμα στο σημείο ανάμεσα στο μπούτι και στο σώμα. Συνεχίστε κόβοντας το μέχρι να φτάσετε στο κόκαλο.
Λυγίστε το μπούτι προς τα
πίσω όσο παίρνει.
Το μπούτι θα ελευθερωθεί από
την άρθρωση με τη
σπονδυλική στήλη.
Ολοκληρώστε την κοπή από τη σπονδυλική στήλη και επαναλάβετε τη διαδικασία και με το δεύτερο μπούτι. Κάθε μπούτι μπορεί να κοπεί περαιτέρω διαχωρίζοντας το πάνω μέρος του μηρού από το μπουτάκι. Με αυτό τον τρόπο θα ξεχωρίσουμε τα μπούτια από το στήθος.
Χρησιμοποιώντας το μαχαίρι, κόβουμε το κάθε μπούτι στην άρθωση του με τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να έχουμε δύο ίδιου βάρους μπούτια κοτόπουλου.
Χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλίδι πουλερικών, αφαιρέστε το κάτω μέρος του θώρακα που έχει απελευθερωθεί από το κρέας.
Αν θέλετε να μαγειρέψετε το στήθος με το κόκαλο, τότε κόψτε κατα μήκος το θώρακα από την ουρά προς το λαιμό και θα έχουμε δύο τεμάχια ίδιου βάρους.
Το κοτόπουλο σας είναι τώρα
κομμένο σε 4 τεμάχια.
ΤΕΜΑΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Χωρίστε κάθε στήθος στα δύο. Χρησιμοποιώντας το μαχαίρι, κόψτε κάθε στήθος κατά μήκος των πλευρών στα δύο τρίτα της απόστασης σε οξεία γωνία.
Χωρίστε κάθε μπούτι στα δύο. Εντοπίστε την άρθρωση πάνω από το μπουτάκι που το συνδέει με το πάνω τμήμα του μηρού και κόψτε το στο σημείο της ένωσης.
Το κοτόπουλο σας είναι τώρα
κομμένο σε 8 τεμάχια.
bottom of page