top of page
Cover Poiothta pou ksexorizei.jpg

Ποιότητα που ξεχωρίζει!

Τα Κοτόπουλα MIMIKOS ξεχωρίζουν για την
Ποιότητά τους!

Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν, βήμα προς βήμα, όλη τη διαδικασία που σχεδιάστηκε για τα Κοτόπουλα MIMIKOS για να μπορούμε να σας προσφέρουμε ένα καλό κοτόπουλο...
young-farmer-Quality Control329181-15980_edited.png
chickens-drinking-water-by-nipple-farm_335224-1153.png
shutterstock_635426255_edited.png
shutterstock_340615100.png
Icon BW-10.png
shutterstock_632325539-2.jpg
Γιατί ένα καλό κοτόπουλο ξεκινά από ένα αβγό και στη συνέχεια έναν υγιή νεοσσό...
Τα αβγά παραλαμβάνονται στο εκκολαπτήριό μας, στο όρο Δίρφυς της Εύβοιας και ελέγχονται από κτηνιάτρους και από το μικροβιολογικό εργαστήριο της εταιρείας, ενώ αντιδείγματα στέλνονται και στο αρμόδιο Κρατικό Εργαστήριο. Η εκκόλαψη διαρκεί 21 ημέρες, σε ιδανικές βιολογικές συνθήκες, οι οποίες ελέγχονται και καταγράφονται από ηλεκτρονικά συστήματα. Με την ολοκλήρωση της εκκόλαψης γίνεται, εκ νέου εργαστηριακός και ποιοτικός έλεγχος των νεοσσών, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρονται στις φάρμες εκτροφής.

ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΕΣ

Γιατί ένα καλό κοτόπουλο πρέπει να έχει μεγαλώσει
κάτω από εκτενή έλεγχο και σωστές συνθήκες
που ευνοούν την υγιή του ανάπτυξη...   
Icon BW-03.png
shutterstock_537969490-2.jpg
Πριν από την τοποθέτηση των νεοσσών, στις φυλασσόμενες και ελεγμένες φάρμες εκτροφής, πραγματοποιείται καθαρισμός και απολύμανση, ώστε να τηρούνται άριστες οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης του κοτόπουλου. Η εκτροφή του πτηνού μέσα στη φάρμα, διαρκεί 40-50 ημέρες, όπου οι συνθήκες παρακολουθούνται εκτενώς από ειδικευμένους επιστάτες, κτηνιάτρους και πτυχιούχους ζωοτέχνες και πραγματοποιούνται εργαστηριακές αναλύσεις, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή και ομαλή ανάπτυξή του. Η κάθε παρτίδα αβγών αφού έχει εκκολαφθεί σε συγκεκριμένο εκκολαπτικό συγκρότημα, έχει τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη φάρμα, συλλέγεται και οδηγείται για τον τελικό κτηνιατρικό και εργαστηριακό έλεγχο, με σκοπό την έγκριση της άδειας σφαγής και μετέπειτα οδηγείται στη μονάδα τεμαχισμού και τυποποίησης. Η όλη διαδικασία επιτρέπει στους κτηνιάτρους μας να γνωρίζουν τη βιολογική ταυτότητα του κάθε κοτόπουλου, σε κάθε παρτίδα.    
Icon BW-04.png
shutterstock_1814333030-2.jpg

ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ

Γιατί ένα καλό κοτόπουλο πρέπει να
έχει τραφεί σωστά, γι' αυτό το λόγο
θέλουμε να έχουμε των απόλυτο έλεγχο
της τροφής των κοτόπουλών μας.
Η διατροφή και η υγιή ανάπτυξη των κοτόπουλων ελέγχεται και καταρτίζεται απόλυτα από ειδικευμένους διατροφολόγους, αφού οι ζωοτροφές παράγονται στον ιδιόκτητο μύλο μας. Οι ζωοτροφές είναι 100% φυτικές τροφές, πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία με την Πιστοποίηση του AGROCERT. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται ελέγχονται αυστηρά για την απουσία  παρασιτοκτόνων και φυτοφαρμάκων και η κάθε παρτίδα ζωοτροφών που φεύγει από το μύλο, ελέγχεται εργαστηριακά και για την απουσία παθογόνων μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να επιμολύνουν τα κοπάδια.

ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΦΑΓΗΣ

shutterstock_511260697.jpg
Sfagh 572215564.png
Γιατί ένα καλό κοτόπουλο πρέπει να έχει περάσει
από μια διαδικασία σφαγής που να μην υποβαθμίζει
την ποιότητα του με πιθανές επιμολύνσεις ή αλλοιώσεις
λόγω κακών συνθηκών.
Τα κοτόπουλα ΜΙΜΙΚΟS από τις φάρμες έχοντας πάρει πιστοποιητικό καταλληλότητας από τους κρατικούς κτηνίατρους οδηγούνται στο σφαγείο. Εκεί ένα σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών καταγράφει την ταυτότητα κάθε πτηνού που το συσχετίζει με το θάλαμο εκτροφής από όπου προήλθε, τη μέρα επώασης και συγκεκριμένη παρτίδα αβγών. Οι πληροφορίες αυτές το ακολουθούν συνεχώς από την είσοδό του μέχρι και τη φόρτωσή του στα φορτηγά - ψυγεία για διανομή στα καταστήματα. Το στοιχείο αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον απόλυτο ποιοτικό έλεγχο του συνόλου της παραγωγής.
Μετά τη σφαγή και την αποπτίλωση (αφαίρεση των πούπουλων), τα κοτόπουλα οδηγούνται στο αυτόματο σύστημα απεντέρωσης. Εδώ, χωρίς να τα αγγίξει ανθρώπινο χέρι, αφαιρούνται τα εντόσθια και καθαρίζεται το κρέας εσωτερικά και εξωτερικά. Η τεχνολογία της απεντέρωσης είναι πρωτοποριακή και, σε ορισμένες φάσεις της, η μέθοδος που εφαρμόζεται θεωρείται η πιο σύγχρονη παγκοσμίως. Στόχος είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε τυχόν επιμόλυνση του βρώσιμου κρέατος, από μέρη του ζώου που δεν είναι βρώσιμα. Στο τέλος της διαδικασίας αυτής τα κοτόπουλα επιθεωρούνται σε τρεις σταθμούς ελέγχου από κτηνιάτρους, τόσο της ίδιας της εταιρίας όσο και της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Γεωργίας. Είναι σημαντικό ότι αυτός ο έλεγχος είναι καθολικός και όχι δειγματοληπτικός, δηλαδή τα κοτόπουλα ελέγχονται ένα – ένα.  
Icon BW-06.png
Γιατί ένα καλό κοτόπουλο πρέπεινα έχει ψυχθεί σύμφωνα με πολύ αυστηρές προδιαγραφές για να μπορέσει να διατηρήσει την υψηλή του ποιότητα...
AIRFREE1.jpg

ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΥΞΗΣ

Τα κοτόπουλα MIMIKOS εφαρμόζουν καθολικά τη σύγχρονη, ασφαλή και υγιεινότερη τεχνολογία της ψύξης με αέρα (αερόψυξη) και πιο συγκεκριμένα την τεχνική της ψύξης με ωρίμανση (maturation chilling). Η τεχνολογία της αερόψυξης, απαλλάσσει το κοτόπουλο από κάθε κίνδυνο επιμόλυνσης στην επαφή του με το νερό, αλλά και τα φαινόμενα του στραγγίσματος στη συσκευασία, με κίνδυνο αλλοίωσης του κοτόπουλου και επιτρέπει στη θερμοκρασία του κρέατος να κατέβει ομοιόμορφα και με τέτοιο ρυθμό, ώστε να διασφαλίζεται εκτός από την υγιεινή και η τρυφερότητα του κρέατος.

ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Icon BW-05.png
PRODUCT1_edited.jpg
Γιατί ένα καλό κοτόπουλο θα πρέπει να έχει επεξεργαστεί με διαδικασίες που να μηδενίζουν τον κίνδυνο αλλοιώσης του.
Τα κοτόπουλα, εισέρχονται στο χώρο τεμαχισμού και τυποποίησης σε συνθήκες ψυγείου, όπου πραγματοποιείται καθολικός ποιοτικός έλεγχος και ζύγιση των κοτόπουλων. Κατόπιν γίνεται ο καταμερισμός κάθε κοτόπουλου, διαχωρίζοντάς το σε κατηγορίες βάρους και οδηγώντας το στην κατάλληλη παραγωγή, ολόκληρου – τεμαχισμένου – κοτολιχουδιές. Οι συσκευασίες κάθε προϊόντος MIMIKOS έχουν πάντα συγκεκριμένο και ελεγμένο βάρος, το οποίο εγγυάται η ίδια η εταιρεία.
VIDEO.jpg
Skafakia4.png

ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Γιατί ένα καλό κοτόπουλο χρειάζεται
μια συσκευασία που να το προστατεύει...
Με τα συσκευασμένα κοτόπουλα MIMIKOS ξέρετε πάντα πως το προϊόν δεν το έχει ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι από τη στιγμή που συσκευάστηκε κάτω από αυστηρές υγιεινής και ασφάλειας μέχρι την ώρα που θα το αποσυσκευάσετε για να το μαγειρέψετε. Κλεισμένο μέσα στη συσκευασία του προστατεύεται από κάθε πιθανή επιμόλυνση μέχρι να φτάσει στα χέρια σας με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν τα συσκευασμένα Κοτόπουλα MIMIKOS. Τώρα όμως με τη νέα επαναστατική τους συσκευασία με προστατευτική ατμόσφαιρα, διασφαλίζουν ακόμα υψηλότερη ασφάλεια και υγιεινή για τα προϊόντα. 
Με τη συσκευασία Προστατευτικής Ατμόσφαιρας των κοτόπουλων MIMIKOS η πλαστική μεμβράνη που τα τύλιγε αντικαθίσταται από ειδικό φιλμ πολλαπλών στρώσεων που σφραγίζει αεροστεγώς το προϊόν και δεν επιτρέπει στον ατμοσφαιρικό αέρα να έρχεται σε επαφή με το προϊόν. Ο αέρας αφαιρείται μέσα από τη συσκευασία και αντικαθιστάται από μείγμα αερίων (οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα) με μικροβιοστατικές ιδιότητες. Τα αέρια αυτά είναι πιστοποιημένα για την καταλληλότητα τους να έρχονται σε επαφή με τρόφιμα και εμποδίζουν την ανάπτυξη των μικροοργανισμών με αποτέλεσμα το προϊόν να διατηρεί καλύτερα τη φρεσκάδα του μέχρι την ημερομηνία λήξης καθιστώντας το ακόμα πιο ασφαλές για μεγαλύτερο διάστημα. Με τη συσκευασία Προστατευτικής Ατμόσφαιρας παρατείνεται η διάρκεια ζωής του προϊόντος χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή πρόσθετων και αυτό σας δίνει μεγαλύτερη ευκολία καθώς μπορείτε να διατηρήσετε το συσκευασμένο προϊόν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη συντήρηση του ψυγείου σας χωρίς να χρειάζεται να το καταψύξετε υποβιβάζοντας έτσι την ποιότητα του. Φυσικά με την ημερομηνία λήξης που βρίσκεται τυπωμένη σε κάθε συσκευασία μπορείτε εύκολα να ελέγξετε μέχρι πότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, γνωρίζοντας πως το κοτόπουλο θα διατηρήσει τη φρεσκάδα του μέχρι τη λήξη.   
Diakinhsh.jpg

ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ

Γιατί ένα καλό κοτόπουλο θα πρέπει να φτάσει
στο σημείο που θα το αγοράσετε με τις
καλύτερες συνθήκες διακίνησης...
shutterstock_1753888850 Mimikos Truk_Red-2.jpg
Η διασφάλιση της ποιότητας δεν σταματά στη παραγωγή του τελικού προϊόντος. Για να διατηρήσει το κοτόπουλο MIMIKOS την υψηλή διατροφική του αξία και να είναι απόλυτα ασφαλές για τον καταναλωτή που θα το χρησιμοποιήσει, είναι απαραίτητο να τηρείται η αλυσίδα ψύξης.
Στο χώρο παραγωγής η θερμοκρασία είναι στους 4°C ενώ στο τμήμα της τυποποίησης στους 2°C. Από το σημείο αυτό και μετά, το προϊόν παραμένει σταθερά σε αυτή τη θερμοκρασία. Οι αποθηκευτικοί χώροι διαθέτουν κλιματιζόμενες φυσούνες μέσα από τις οποίες γίνεται η μεταφόρτωση στα φορτηγά - ψυγεία της εταιρείας, γεγονός που ελαχιστοποιεί απώλειες ψύξης.
Τόσο οι αποθηκευτικοί χώροι όσο και τα φορτηγά - ψυγεία διαθέτουν καταγραφικά που παρακολουθούν τη θερμοκρασία του χώρου και θέτουν σε συναγερμό τους τεχνικούς σε περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας έστω και κατά 1°C.

ΣΤOΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Icon BW-01.png
shutterstock_2192804355_edited.jpg
Γιατί ένα καλό κοτόπουλο πρέπει να έχει περάσει από αυστηρούς ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι όλες οι διαδικασίες και οι προδιαγραφές ποιότητας έχουν ακολουθηθεί με ευλάβεια.
Σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας, από το αβγό μέχρι το ράφι, γίνεται μια σειρά από ποιοτικούς ελέγχους, από μια ομάδα 40 περίπου εξειδικευμένων ατόμων (κτηνίατροι, χημικοί, βιολόγοι, τεχνολόγοι τροφίμων, ζωοτέχνες κ.λπ. με σκοπό να πιστοποιηθεί όχι μόνο η απόλυτη ασφάλεια του προϊόντος, αλλά και η διατροφική του αξία, η γεύση του και, εν γένει, η ποιότητά του.
Για τον έλεγχο των ελεγκτών, πέρα από την Επίσημη Κρατική Κτηνιατρική Υπηρεσία, έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με ένα ευρύ δίκτυο εξειδικευμένων Κρατικών και Ιδιωτικών εργαστηρίων ελέγχου, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. 
Έτσι, μπορεί να ισχυρίζεται με απόλυτη βεβαιότητα, ότι τα προϊόντα της πληρούν τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές.
Το 2007 οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην παραγωγή και διάθεση των κοτόπουλων MIMIKOS πιστοποιήθηκαν με το ISO 22.000 από τον ΕΛΟΤ. Το ISO 22.000 είναι το πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρότυπο για τη Βιομηχανία Τροφίμων και εμπερικλείει και το Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP). Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο της εταιρείας μας είναι διαπιστευμένο κατά ISO 17025 (Aριθμός διαπίστευσης 759-3).
Top Blue Box.png

ΣΤΟ ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΟ

διαβάζοντας τη συσκευασία

Διαβάζοντας τη συσκευασία
ενός κοτόπουλου MIMIKOS ξέρετε:

1. Ποιος είναι ο παραγωγός του κοτόπουλου που βάζετε στο σπίτι σας, ο οποίος εγγυάται την ποιότητα του.

3. Ότι το κοτόπουλο που αγοράζετε είναι Ελληνικό. Τα κοτόπουλα MIMIKOS εκκολάπτονται στο ιδιόκτητο εκκολαπτήριο μας στη Δίρφυ Ευβοίας και αφού περάσουν τους απαραίτητους ελέγχους μεγαλώνουν με φροντίδα στις φάρμες εκτροφής που βρίσκονται διεσπαρμένες σε όλη την Ελλάδα.

5. Πως το κοτόπουλο μετά τη σφαγή τους έχουν ψυχθεί μέχρι τη θερμοκρασία συντήρησης με ψύξη με αέρα.

7. Πως τα κοτόπουλα MIMIKOS κυκλοφορούν σφραγισμένα αεροστεγώς μέσα σε συσκευασία προστατευτικής ατμόσφαιρας για περισσότερη φρεσκάδα μέχρι την ημερομηνία λήξης, περισσότερη ασφάλεια για το προϊόν, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και περισσότερη ευκολία.

Etiketa-04 Oloklhro-04.png

9. Πως διαθέτουν εύκολο άνοιγμα για ακόμα πιο εύκολη χρήση.

8. Το δισκάκι είναι από 100% ανακυκλώσιμο υλικό και περιέχει 30% ανακυκλωμένο υλικό.

2. Με τι έχει τραφεί το κοτόπουλο, γιατί τα κοτόπουλα ΜΙΜΙΚΟS πιστοποιούνται από τον AGROCERT πως έχουν ταϊστεί με 100% φυτικές τροφές, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

4. Πως το κοτόπουλο έχει σφαγεί σε εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σφαγείο χάρη στη σφραγίδα του επίσημου κτηνιατρικού ελέγχου που υπάρχει στην ετικέτα. Αυτή η σφραγίδα εγγυάται ακόμα πως το κοτόπουλο έχει περάσει από διπλό κτηνιατρικό έλεγχο, τόσο στο χώρο εκτροφής του που πιστοποίησε την υγεία του και την καταλληλότητα για σφαγή, όσο και στο σφαγείο που πιστοποίησε ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που διασφαλίζουν πως η επεξεργασία που υπέστη το κοτόπουλο δεν υποβάθμισε την υψηλή του ποιότητα.

6. Μέχρι πότε διατηρεί τη φρεσκάδα του προϊόν, διαβάζοντας την ημερομηνία Ανάλωση έως.

bottom of page