top of page
Τεχνικές Κοπής
Ψημένου Κοτόπουλου
Ο κύριος στόχος του τεμαχισμού είναι να κάνει το κρέας εύκολο να φαγωθεί. Κατά δεύτερο λόγο, θέλουμε αυτό να γίνει διατηρώντας το κοτόπουλο όσο το δυνατόν πιο ευπαρουσίαστο. Τέλος στόχος μας είναι να περιορίσουμε τις απώλειες, προσπαθώντας να αφήσουμε κατά το δυνατόν λιγότερο κρέας πάνω στα κόκαλα.
ΤΕΜΑΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΨΗΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Αφού αφήσετε το ψημένο κοτόπουλο να αναπαυτεί, τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω στην πλάτη του σε ένα καθαρό ξύλο κοπής. Σταθεροποιήστε το κοτόπουλο με μια πιρούνα και μετά χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό και σχετικά μακρύ μαχαίρι κόψτε το δέρμα ανάμεσα στο μπούτι και το στήθος. Πιέστε το μαχαίρι προς τα κάτω, κόβοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο στήθος.
Μόλις αφαιρεθεί το κόκαλο από το σώμα, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο μπούτι.
Σταθεροποιήστε το κοτόπουλο με την πιρούνα. Κρατώντας το μαχαίρι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κόκαλο του στέρνου στη μέση του στήθους, κόψτε το κάθετα από τη μια άκρη ως την άλλη για να το απελευθερώσετε από το κόκαλο. Επαναλάβατε και από την άλλη πλευρά.
Έχετε τώρα 2 πόδια και 2 στήθη. Για να μπορέσετε να προσφέρετε μερίδες που να έχουν κρέας και από στήθος και από μπούτι θα κόψετε το καθένα στα δύο. Κόψτε το στήθος ελαφρώς διαγώνια σε ίσα κομψά κομμάτια.
Κόψτε το κάθε μπούτι στην άρθρωση για να το ξεχωρίσετε από το μηρό.
bottom of page