Μαρινάρισμα
Το Μυστικό για Μέγιστη Γεύση
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΣ
ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ
Ανακαλύψτε την τέχνη του μαριναρίσματος και δώστε στο κοτόπουλο σας μια εκρηκτική γεύση και απαλή υφή! Με λίγη προετοιμασία και τις σωστές συνταγές, το μαρινάρισμα θα γίνει το αγαπημένο σας μυστικό στην κουζίνα.
Γιατί Μαρινάρουμε;
ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ:
Μια όξινη μαρινάδα με κρασί ή ξύδι μπορεί να μαλακώσει τις σκληρές ίνες του κρέατος, χαρίζοντας τρυφερότητα. Προσοχή, όμως! Μην ξεπεράσετε την ώρα μαριναρίσματος για να μην κυριαρχήσει η γεύση της μαρινάδας.
ΥΓΡΑΣΙΑ & ΓΕΥΣΗ:
Μια μαρινάδα με βάση το λάδι διατηρεί το κρέας υγρό και προσθέτει πλούσια αρώματα, ενισχύοντας τη γευστική εμπειρία του τελικού πιάτου.
Δοκιμάστε τις παρακάτω μαρινάδες για να απολαύσετε τα μαγικά τους αποτελέσματα:
Πορτοκάλι & Ελαιόλαδο:
Ανακατέψτε 100ml ελαιόλαδο, ξύσμα 1 πορτοκαλιού, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.σ. ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ιδανικό για ένα αρωματικό twist!
Κύμινο & Κανέλα:
Ανακατέψτε 100ml ελαιόλαδο, 1 κ.σ. τριμμένο κύμινο, 1 κ.γ. πάπρικα, κανέλα, ξύσμα από 1 lime, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 1/2 μικρή πιπεριά τσίλι (χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη) και πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για μια εξωτική πινελιά.
Γιαούρτι & Κόλιανδρο:
Ανακατέψτε 100g γιαούρτι, 1 κοφτό κ.γ. αλάτι, χυμό 1 λεμονιού, 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου, 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κ.γ. κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου και λίγο λάδι. Τέλειο για μια δροσερή γευστική εμπειρία. Σε αυτή τη μαρινάδα θα πρέπει να αφήσετε το κοτόπουλο τουλάχιστον 4 ώρες αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Μαρινάδα με κόκκινο κρασί και μυρωδικά:
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αφήνουμε για 4 έως 6 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν. Θα χρειαστείτε: 250 ml Κόκκινο Κρασί Ξηρό, 1 Μεσαίο Κρεμμύδι, 4 Σκελίδες Σκόρδο, 4 Κλωνάρια Δεντρολίβανο, ¼ Ματσάκι Μαϊντανό, 4 Κόκκους Μπαχάρι, 2 Μεγάλα Φύλλα Δάφνης, 10 Κόκκους μαύρο πιπέρι.
Μαρινάδα με ελαιόλαδο μάραθο και ούζο:
Μια μαρινάδα που σίγουρα απογειώνει το κοτόπουλο. Ανακατέψτε 1 φλ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ούζο, 3 κ.σ. κοπανισμένο μαραθόσπορο, 1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο, 2 κ.σ. άνηθο, 1/2 φλ. Σόγια, 2 κ.γ. κουρκουμά, 2 κ.γ αλάτι και 2 κ.γ. πιπέρι.
Μαρινάδα με χυμό πορτοκάλι και μπράντι:
Αναμιγνύουμε 400 ml χυμό πορτοκάλι, 600 ml κρασί κόκκινο, 50 ml μπράντι, 50 ml σόγια. Περιχύστε το μείγμα πάνω στο κοτόπουλό σας και σκεπάστε με μία μεμβράνη στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου. Για το ψήσιμο θα χρειαστείτε 200 ml Χυμός πορτοκαλιού, 200 ml κρασί κόκκινο, 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό, 1 φλιτζάνι του καφέ μπράντι, 1 φλιτζάνι του καφέ μέλι, 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη καστανή, 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, 5-6 φύλλα δάφνης, καρφάκια γαρύφαλλου, ½ κ.γ. κανέλα, 100 ml ελαιόλαδο.
Μαρινάδα με γιαούρτι και τζίντζερ:
Ανακατέψτε: 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2 κ. σ. μουστάρδα, 50 ml σάλτσα σόγιας, 50 ml ελαιόλαδο, 2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 2 κ.γ. θυμάρι ξερό, 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή και 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύστε το πάνω στο κοτόπουλό σας και σκεπάστε με μία μεμβράνη. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου. Πριν από το ψήσιμο αφήστε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Για να γίνει το κοτόπουλό σας έξτρα απολαυστικό.
Μαρινάδα με μουστάρδα, μέλι και θυμάρι:
Δημιουργήστε μια πανδαισία γεύσεων και μυρωδιών με το Κοτόπουλό σας. Φτιάχνετε ένα μείγμα από: 10-12 κουταλιές του γλυκού λάδι, 10-12 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα γλυκιά, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λεμόνι. Στη συνέχεια βάζετε μέσα σ’αυτό το κοτόπουλο και το αφήνετε 3-4 ώρες να μαριναριστεί.
Απλώστε την επιλεγμένη μαρινάδα με πινέλο πάνω στο κοτόπουλο και αφήστε το να "αποκτήσει" γεύση για τουλάχιστον μία ώρα μέσα στο ψυγείο. Μαγειρέψτε το στο αντικολλητικό τηγάνι, στη σχάρα ή στο φούρνο επαναλαμβάνοντας το άλειμμα για περισσότερη γεύση.
Με αυτές τις μαρινάδες, το κοτόπουλό σας θα απογειώσει το γεύμα σας και θα εντυπωσιάσει κάθε παλάτι.
Καλή σας απόλαυση!