Ζυμαρικά με Κοτόπουλο και Πέστο Βασιλικού
15'
30'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
600 γρ. Φιλέτο Μπούτι από Κοτόπουλο MIMIKOS
500 γρ. στριφτάρια
1 ποτήρι νερό
250 γρ. μασκαρπόνε
50 γρ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
πλατύφυλλος βασιλικός
|
10 ντοματίνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
τριμμένο τυρί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
10 ντοματίνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
τριμμένο τυρί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
600 γρ. Φιλέτο Μπούτι από Κοτόπουλο MIMIKOS
500 γρ. στριφτάρια
1 ποτήρι νερό
250 γρ. μασκαρπόνε
50 γρ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
πλατύφυλλος βασιλικός
Προετοιμασία
Βάζουμε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου κατευθείαν από τη συσκευασία και το σοτάρουμε καλά, αλατίζουμε και μετά από 10 λεπτά καλού θωρακίσματος τα αποσύρουμε προσωρινά από τη φωτιά.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο νερό, μασκαρπόνε, κουκουνάρι, σκόρδο και πλατύφυλλο βασιλικό, σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και χτυπάμε με το μπλέντερ.
Επόμενο βήμα είναι να κόψουμε τα κοτόπουλα σε σχήμα ζουλιέν, δηλαδή σε λεπτές φέτες όπως τα στριφτάρια. Αμέσως μετά ρίχνουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα.
Τέλος βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και τα προσθέτουμε στη σάλτσα με το κοτόπουλο. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση, ξύσμα λεμόνι και τυρί τριμμένο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.