Τραγανό Ψητό Κοτόπουλο με Σάλτσα Κάρυ
10'
20'
μέτρια
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
2 φλιτζάνια κορν φλέικς
2 αβγά
2 κ.σ. μουστάρδα
½ φλιτζάνι αλεύρι
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
|
Για τη σάλτσα κάρυ:
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κάρυ
αλάτι
Υλικά
Για τη σάλτσα κάρυ:
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κάρυ
αλάτι
1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
2 φλιτζάνια κορν φλέικς
2 αβγά
2 κ.σ. μουστάρδα
½ φλιτζάνι αλεύρι
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια και τα αλατίζετε. Χτυπάτε τα αβγά με τις 2 κουταλιές μουστάρδα. Βάζετε τα κορν φλέικς σε μία σακούλα τροφίμων και τα πιέζετε με τα χέρια σας για να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια. Περνάτε το κοτόπουλο από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα αβγά και τέλος από τα κορν φλέικς. Τα πιέζετε απαλά για να κολλήσουν στο κοτόπουλο. Αλείφετε ένα ρηχό ταψί με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200ºC για 20 -25 λεπτά. Για τη σάλτσα, ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το ανακατεύετε με το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το κάρυ και λίγο αλάτι. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα κάρυ.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.