




Τραγανά Μπουτάκια Κοτόπουλου με Πατάτες



20'
30'
εύκολη

2-3
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
600 γρ. (1 συσκ.) Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 λίτρο γάλα
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
|
Για τις πατάτες:
6 πατάτες
λίγη ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Υλικά
Για τις πατάτες:
6 πατάτες
λίγη ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
600 γρ. (1 συσκ.) Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 λίτρο γάλα
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία
Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος τα μπουτάκια κοτόπουλο. Τα καλύπτουμε με το γάλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το λιγότερο για 2 ώρες. Καλύτερα όμως να μείνει μία νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε καλά. Τα βουτάμε στην φρυγανιά να καλυφθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί. Πασπαλίζουμε προαιρετικά μοσχοκάρυδο. Ακουμπάμε ένα μικρό κομματάκι βούτυρο σε κάθε κομμάτι.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε ρίγανη και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Αραδιάζουμε τις πατάτες πλάι στα μπουτάκια και ψήνουμε για 45′ περίπου στους 200°C αέρα να ροδίσουν. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>

δείτε το βίντεο της συνταγής
