top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Stir Fry με Κοτόπουλο

10'

10'

εύκολη

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Μπούτι

Για τη μαρινάδα:
400 γρ. Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μουστάρδα με μέλι

Για τη σάλτσα:
1⁄2 φλ. ζωμός κότας
3 κ.σ. oyster sauce
1 κ.σ. fish sauce
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
|
Για το stir-fry:
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο σε στικς
3 κ.σ. κρασί
1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
3 κ.σ. ασιατικό σουσαμέλαιο
λίγο λάδι για τηγάνισμα

Υλικά


Για το stir-fry:
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο σε στικς
3 κ.σ. κρασί
1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
3 κ.σ. ασιατικό σουσαμέλαιο
λίγο λάδι για τηγάνισμα

Για τη μαρινάδα:
400 γρ. Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μουστάρδα με μέλι

Για τη σάλτσα:
1⁄2 φλ. ζωμός κότας
3 κ.σ. oyster sauce
1 κ.σ. fish sauce
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
2 πιπεριές ψιλοκομμένες

Προετοιμασία

Αρχικά για τη σάλτσα, ανακατεύουμε σε μπολ το ζωμό, την oyster και fish sauce, τη μαύρη ζάχαρη, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά μακρόστενα κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ.
Για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε σάλτσα σόγιας, μαύρη ζάχαρη, κορν φλάουρ και μουστάρδα με μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη για 30′.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ κι ανακατεύουμε για 1′. Προσθέτουμε το κρέας με τη μαρινάδα του. Ψήνουμε για 4′-5′. Προσθέτουμε το κρασί, το μπρόκολο και την πιπεριά.
Σερβίρουμε με ρύζι jasmine ή basmati.
Γαρνίρουμε με ασιατικό σουσαμέλαιο.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page