




Ταϊλανδέζικο Φιλέτο Κοτόπουλο Satay στο Airfryer



10
15
εύκολη

3
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
500g Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS(σε λωρίδες)
Για τη μαρινάδα:
1 κ.γ. κόλιανδρος
1 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός από ½ λάιμ
Για τη σάλτσα Satay:
90g φυσικό φυστικοβούτυρο
60ml γάλα καρύδας
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. χυμός λάιμ
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Για το σερβίρισμα:
1 αγγούρι σε φέτες
1 κ.γ. σουσάμι

Υλικά
500g Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS(σε λωρίδες)
Για τη μαρινάδα:
1 κ.γ. κόλιανδρος
1 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός από ½ λάιμ
Για τη σάλτσα Satay:
90g φυσικό φυστικοβούτυρο
60ml γάλα καρύδας
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. χυμός λάιμ
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Για το σερβίρισμα:
1 αγγούρι σε φέτες
1 κ.γ. σουσάμι

Προετοιμασία
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ. Ρίχνουμε τις λωρίδες κοτόπουλου, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα (ιδανικά 3–4 ώρες).
Ψήνουμε στο Airfryer:
Περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια ή τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 190°C για 12–15 λεπτά, γυρίζοντας στα 7 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη Satay σάλτσα:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια απαλή, πλούσια υφή. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με νερό ή γάλα καρύδας.
Σερβίρουμε:
Συνδυάζουμε το κοτόπουλο με σάλτσα Satay και φέτες αγγουριού πασπαλισμένες με σουσάμι.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

δείτε το βίντεο της συνταγής
