Σοφρίτο με Κοτόπουλο και Πούρε
25'
45'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
800 γρ. Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου ΜΙΜΙΚΟS
2 σκελίδες σκόρδου
αλεύρι
½ ποτήρι λευκό ξύδι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ½ κ.σ. βούτυρο
|
Για τον πουρέ:
2 κιλά πατάτες
½ κούπα κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
Υλικά
Για τον πουρέ:
2 κιλά πατάτες
½ κούπα κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
800 γρ. Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου ΜΙΜΙΚΟS
2 σκελίδες σκόρδου
αλεύρι
½ ποτήρι λευκό ξύδι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ½ κ.σ. βούτυρο
Προετοιμασία
Ανοίγουμε μια συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟS, το κόβουμε σε λεπτές φέτες, του βάζουμε αλάτι και το παίρναμε από αλεύρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μαζί με λίγο σκόρδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αφού το κάνουμε αυτό παίρνουμε μισό ποτήρι ξύδι, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, και με αυτό σβήνουμε το τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο νερό, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο μέσα και το αφήνουμε να μαγειρευτή για 15 λεπτά.
Για τον πουρέ βράζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε μισή κούπα κρέμα, μια κούπα γάλα και βούτυρο. Λίγο πριν τελειώσουμε με το μαγείρεμα του κρέατος προσθέτουμε βούτυρο και μαϊντανό.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.