Σνίτσελ Βιενουά με Πολίτικη σαλάτα και Σάλτσα Κρασιού
20'
25'
μέτρια
2
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
ΣΝΙΤΣΕΛ ΒΙΕΝΟΥΑ MIMIKOS Limited Edition
Για τη Πολίτικη Σαλάτα:
200 γρ. τριμμένο λευκό λάχανο
4 τριμμένα καρότα
1 πιπεριά κόκκινη
2 κλωνάρια σέλινο
25 ml ξύδι λευκό
25 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
|
Για τη Σάλτσα κρασιού:
250 ml γλυκό κρασί
200ml ζωμό κότας
25 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
Για τη Σάλτσα κρασιού:
250 ml γλυκό κρασί
200ml ζωμό κότας
25 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
ΣΝΙΤΣΕΛ ΒΙΕΝΟΥΑ MIMIKOS Limited Edition
Για τη Πολίτικη Σαλάτα:
200 γρ. τριμμένο λευκό λάχανο
4 τριμμένα καρότα
1 πιπεριά κόκκινη
2 κλωνάρια σέλινο
25 ml ξύδι λευκό
25 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC, τοποθετούμε το Σνίτσελ Βιενουά σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά ή σε βαθύ τηγάνι, τις τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
Για τη Πολίτικη Σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το λάχανο , το καρότο, το σέλινο ψιλοκομμένο, τη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για τη Σάλτσα κρασιού:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το κρασί μέχρι να κατέβουν τα υγρά του και να γίνει πολύ πηχτό, βράζουμε τουλάχιστον 5 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το ζωμό κότας και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά, τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και δίνουμε μία τελική βράση ώστε να δέσει καλά.
Σερβίρουμε το Σνίτσελ κομμένο σε λεπτές φέτες, τη σαλάτα δίπλα γαρνιτούρα και τη sauce κρασιού σε ένα ντιπάκι.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.