Σαλάτα με Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου και Αβοκάντο
15'
30'
εύκολη
2
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 συσκευασία Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
150 γρ. κινόα
2 αβοκάντο
10-12 ντοματίνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
|
2 φέτες μπέικον
2 βραστά αβγά
1 μοσχολέμονο
αλάτι
ελαιόλαδο
Υλικά
2 φέτες μπέικον
2 βραστά αβγά
1 μοσχολέμονο
αλάτι
ελαιόλαδο
1 συσκευασία Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
150 γρ. κινόα
2 αβοκάντο
10-12 ντοματίνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Προετοιμασία
Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλου MIMIKOS σε χαμηλή φωτιά. Αλατίζουμε. Γυρίζουμε τα φιλέτα ανά 2 λεπτά μέχρι να ψηθούν σωστά και να μη χάνουν τα υγρά τους. Όσο σοτάρουμε το κοτόπουλο σοτάρουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβοκάντο κομμένα σε κυβάκια και τα ντοματάκια. Όταν ετοιμαστεί το κοτόπουλο το αφήνουμε για λίγο στον πάγκο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. Στο μεταξύ, σοτάρουμε τις φέτες μπέικον σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε στο μπολ το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τα βρασμένα αβγά. Ρίχνουμε και την κινόα που είχαμε βράσει προηγουμένως. Με ένα πιρούνι ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το μεταφέρουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το μπέικον, βάζουμε ελαιόλαδο και το χυμό ενός μοσχολέμονου. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.