top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Ψητό Κοτόπουλο με Κράνμπερι και Δεντρολίβανο

20'

70'

εύκολη

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Ολόκληρο Κοτόπουλο

1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS⁣
2 σκελίδες σκόρδο⁣
3 κ.σ. ελαιόλαδο⁣
1⁄4 φλ. κρέμα μπαλσάμικο⁣
1 - 1⁄2 φλ. κράνμπερι⁣
|
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ⁣
1 κ.σ. δεντρολίβανο⁣
αλάτι
πιπέρι

Υλικά


1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ⁣
1 κ.σ. δεντρολίβανο⁣
αλάτι
πιπέρι

1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS⁣
2 σκελίδες σκόρδο⁣
3 κ.σ. ελαιόλαδο⁣
1⁄4 φλ. κρέμα μπαλσάμικο⁣
1 - 1⁄2 φλ. κράνμπερι⁣

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε το σκόρδο, το μπαλσάμικο, το λάδι, τη μισή κούπα κράνμπερι, μέχρι να δέσει η σάλτσα.⁣
Σε ένα σακουλάκι μαρινάδας βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα μας, ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.⁣
Σε μια γάστρα τοποθετούμε το κοτόπουλο βάζοντας μέσα και τη μια κούπα κράνμπερι που περίσσεψε. Περιμένουμε μέχρι να ροδίσει, χωρίς όμως να ψηθεί τελείως.⁣
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σακούλα (κρατάμε τη σάλτσα) και το ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής. Ανοίγουμε τρύπες και βάζουμε μέσα δενδρολίβανο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.⁣
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη γάστρα και ρίχνουμε μέσα όλη τη μαρινάδα. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C για 5-8 λεπτά, μέχρι η πέτσα του κοτόπουλου να γίνει τραγανή. ⁣
Σερβίρουμε και στολίζουμε με φρέσκο θυμάρι και δενδρολίβανο.⁣

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page