Ψητό Κοτόπουλο με Κράνμπερι και Δεντρολίβανο
20'
70'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1⁄4 φλ. κρέμα μπαλσάμικο
1 - 1⁄2 φλ. κράνμπερι
|
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1⁄4 φλ. κρέμα μπαλσάμικο
1 - 1⁄2 φλ. κράνμπερι
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε το σκόρδο, το μπαλσάμικο, το λάδι, τη μισή κούπα κράνμπερι, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα σακουλάκι μαρινάδας βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα μας, ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Σε μια γάστρα τοποθετούμε το κοτόπουλο βάζοντας μέσα και τη μια κούπα κράνμπερι που περίσσεψε. Περιμένουμε μέχρι να ροδίσει, χωρίς όμως να ψηθεί τελείως.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σακούλα (κρατάμε τη σάλτσα) και το ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής. Ανοίγουμε τρύπες και βάζουμε μέσα δενδρολίβανο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη γάστρα και ρίχνουμε μέσα όλη τη μαρινάδα. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C για 5-8 λεπτά, μέχρι η πέτσα του κοτόπουλου να γίνει τραγανή.
Σερβίρουμε και στολίζουμε με φρέσκο θυμάρι και δενδρολίβανο.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.