top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Ψητό Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Παρμεζάνα

10'

20'

μέτρια

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Μπούτι

1 πακέτο Φιλέτo από Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
2 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 φλιτζάνια γαλέτα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
|
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Υλικά


1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

1 πακέτο Φιλέτo από Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
2 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 φλιτζάνια γαλέτα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Προετοιμασία

Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου στη μέση και τα αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε το γιαούρτι με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και την πάπρικα. Αλείφετε με το μείγμα αυτό τα φιλετάκια του κοτόπουλου. Βάζετε σε ένα ταψί τα φιλέτα, τα σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον. Πριν τα ψήσετε, πασπαλίζετε κάθε ένα φιλετάκι με την παρμεζάνα, χωρίς να αφαιρέσετε το μείγμα γιαουρτιού, και τα περνάτε από τη γαλέτα. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ρηχό ταψί και στρώνετε τα μπουτάκια με τη σειρά. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 220ºC για 20 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρετε.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page