Ψητές Φτερούγες με Δροσερή Σαλάτα Αβοκάντο
15'
35'
εύκολη
2
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. κύμινο
ξύσμα και χυμό από 1 lime
2 μέτριες ντομάτες
|
1 αβοκάντο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
4 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. ταμπάσκο
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
1 αβοκάντο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
4 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. ταμπάσκο
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
αλάτι
πιπέρι
Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. κύμινο
ξύσμα και χυμό από 1 lime
2 μέτριες ντομάτες
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα lime, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο και το τζίντζερ. Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το μείγμα και τις αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μαριναριστούν από όλες τις πλευρές.
Βάζουμε τις φτερούγες με τη μαρινάδα τους στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25 λεπτά. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος τις γυρίζουμε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Για τη Γαρνιτούρα κόβουμε μέσα σε ένα μπολ σε κύβους ίδιου μεγέθους όλα τα λαχανικά, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Αμέσως μετά στο ίδιο μπολ ρίχνουμε σε λεπτές φέτες το αβοκάντο. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το κόλιανδρο, ρίχνουμε ταμπάσκο και τέλος καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τις φτερούγες μόλις ετοιμαστούν με τη δροσερή σαλάτα.
Η Δροσερή σαλάτα στο Μεξικό Ονομάζεται Pico de Gallo με Αβοκάντο.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.