top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Ψητά Μπουτάκια Κοτόπουλου με Σάλτσα Μαϊντανού

10'

40'

μέτρια

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Μπουτάκια

2 πακέτα Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 μέτρια σελινόριζα
4 παντζάρια
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
|
Για τη σάλτσα μαϊντανού:
½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο
2 φιλέτα αντσούγιας
1 κ.σ. κάπαρη
2 κ.σ. ξίδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά


Για τη σάλτσα μαϊντανού:
½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο
2 φιλέτα αντσούγιας
1 κ.σ. κάπαρη
2 κ.σ. ξίδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 πακέτα Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 μέτρια σελινόριζα
4 παντζάρια
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε ομοιόμορφα μπαστουνάκια σαν τηγανητές πατάτες. Βάζετε τα λαχανικά σε ένα βαθύ ταψί.
Ανακατεύετε 1⁄3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο με τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βουτάτε τα μπουτάκια μέσα στο μείγμα και τα ακουμπάτε επάνω στα λαχανικά. Ρίχνετε όσο μείγμα ελαιόλαδου περισσέψει στο ταψί, συμπληρώνετε 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200ºC για 40 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα μαϊντανού:
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή σε πολυμίξερ και τα πολτοποιείτε. Μοιράζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου με τα λαχανικά στα πιάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα μαϊντανού και σερβίρετε.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

bottom of page