Πράσινη Σαλάτα με Μοτσαρελίνια, Φιλετίνια και Λευκή Βινεγκρέτ
15'
10'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ από ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ MIMIKOS
200 γρ. μιξ πράσινα σαλατικά
(baby ρόκα, baby σπανάκι, κόκκινο λάχανο, μαρούλι)
250 γρ. ντοματίνια
100 γρ. καρύδια
250 γρ. μοτσαρελίνια
λευκό σουσάμι
αλάτι
πιπέρι
|
Για τη sauce:
150 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό βαλσάμικο
20 γρ. απαλή μουστάρδα
30 γρ. μέλι ανθέων
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
Για τη sauce:
150 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό βαλσάμικο
20 γρ. απαλή μουστάρδα
30 γρ. μέλι ανθέων
αλάτι
πιπέρι
ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ από ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ MIMIKOS
200 γρ. μιξ πράσινα σαλατικά
(baby ρόκα, baby σπανάκι, κόκκινο λάχανο, μαρούλι)
250 γρ. ντοματίνια
100 γρ. καρύδια
250 γρ. μοτσαρελίνια
λευκό σουσάμι
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC, τοποθετούμε τα Φιλετίνια σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά ή σε βαθύ τηγάνι, τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά.
Κόβουμε τα ντοματίνια σε κομμάτια.
Ψήνουμε το σουσάμι για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.
Για τη Λευκή βινεγκρέτ:
Σε μπλέντερ χτυπάμε πρώτα το βαλσάμικο με τη μουστάρδα και το μέλι, μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και καρυκεύουμε.
Για τη Σύνθεση της Σαλάτας:
Μοιράζουμε τα σαλατικά τα ντοματίνια, τα καρύδια και τα μοτσαρελίνια σε 4 πιάτα σαλάτας και από πάνω προσθέτουμε τα Φιλετίνια κομμένα σε φέτες, τέλος προσθέτουμε σουσάμι και ρίχνουμε λίγο βινεγκρέτ σε κάθε πιάτο, την υπόλοιπη μπορούμε να τη βάλουμε σε ντιπάκι δίπλα σε κάθε σαλάτα.
Σε περίπτωση που το ντρέσινγκ βγει αρκετά πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.