top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Πράσινη Σαλάτα με Μοτσαρελίνια, Φιλετίνια και Λευκή Βινεγκρέτ

15'

10'

εύκολη

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλετίνια

ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ από ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ MIMIKOS
200 γρ. μιξ πράσινα σαλατικά
(baby ρόκα, baby σπανάκι, κόκκινο λάχανο, μαρούλι)
250 γρ. ντοματίνια
100 γρ. καρύδια
250 γρ. μοτσαρελίνια
λευκό σουσάμι
αλάτι
πιπέρι
|
Για τη sauce:
150 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό βαλσάμικο
20 γρ. απαλή μουστάρδα
30 γρ. μέλι ανθέων
αλάτι
πιπέρι

Υλικά


Για τη sauce:
150 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό βαλσάμικο
20 γρ. απαλή μουστάρδα
30 γρ. μέλι ανθέων
αλάτι
πιπέρι

ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ από ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ MIMIKOS
200 γρ. μιξ πράσινα σαλατικά
(baby ρόκα, baby σπανάκι, κόκκινο λάχανο, μαρούλι)
250 γρ. ντοματίνια
100 γρ. καρύδια
250 γρ. μοτσαρελίνια
λευκό σουσάμι
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC, τοποθετούμε τα Φιλετίνια σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά ή σε βαθύ τηγάνι, τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά.
Κόβουμε τα ντοματίνια σε κομμάτια.
Ψήνουμε το σουσάμι για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.

Για τη Λευκή βινεγκρέτ:
Σε μπλέντερ χτυπάμε πρώτα το βαλσάμικο με τη μουστάρδα και το μέλι, μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και καρυκεύουμε.

Για τη Σύνθεση της Σαλάτας:
Μοιράζουμε τα σαλατικά τα ντοματίνια, τα καρύδια και τα μοτσαρελίνια σε 4 πιάτα σαλάτας και από πάνω προσθέτουμε τα Φιλετίνια κομμένα σε φέτες, τέλος προσθέτουμε σουσάμι και ρίχνουμε λίγο βινεγκρέτ σε κάθε πιάτο, την υπόλοιπη μπορούμε να τη βάλουμε σε ντιπάκι δίπλα σε κάθε σαλάτα.

Σε περίπτωση που το ντρέσινγκ βγει αρκετά πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page