top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Πικάντικες Φτερούγες Κοτόπουλου

5'

30'

εύκολη

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φτερούγες

10 Φτερούγες Κοτόπουλο MIMIKOS
1 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. άσπρο ξίδι
|
1 κ.γ. πάπρικα μέτρια καυτερή
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. ταμπάσκο σος (tabasco sauce)
½ φλιτζάνι νερό
4 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι από μπουκάλι (sweet chili sauce)
½ φλ. καστανή ζάχαρη

Υλικά


1 κ.γ. πάπρικα μέτρια καυτερή
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. ταμπάσκο σος (tabasco sauce)
½ φλιτζάνι νερό
4 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι από μπουκάλι (sweet chili sauce)
½ φλ. καστανή ζάχαρη

10 Φτερούγες Κοτόπουλο MIMIKOS
1 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. άσπρο ξίδι

Προετοιμασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε τις φτερούγες σε τρία κομμάτια και πετάτε το μικρό σκληρό άκρο. Βάζετε τις φτερούγες σε ένα μπολ ρίχνετε το λάδι και το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Σε ένα μπωλ ρίχνετε το αλεύρι και προσθέτετε τις φτερούγες ανακατεύοντας για να απλωθεί το αλεύρι ομοιόμορφα στις φτερούγες. Αφαιρείτε το περιττό αλεύρι και τις τοποθετείτε σε ένα ορθογώνιο ταψί. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ανακατεύοντας καλά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, σε ένα βαθύ μικρό τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτετε το ξίδι, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το ταμπάσκο, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Βγάζετε τις φτερούγες από το φούρνο και ρίχνετε από πάνω τη σος και ανακατεύετε για να πάει παντού.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page