Πικάντικα Σνίτσελ με Ρύζι Jasmine και Sauce Κάρυ
25'
25'
μέτρια
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΣΝΙΤΣΕΛ MIMIKOS Limited Edition
500 γρ. ρύζι jasmine
250 γρ. κινέζικο λάχανα ή (ice berg)
5 γρ. κάρυ
|
50 γρ. κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Υλικά
50 γρ. κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΣΝΙΤΣΕΛ MIMIKOS Limited Edition
500 γρ. ρύζι jasmine
250 γρ. κινέζικο λάχανα ή (ice berg)
5 γρ. κάρυ
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC, τοποθετούμε τα Σνίτσελ σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά ή σε βαθύ τηγάνι, τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά.
Πρώτη μας κίνηση να ψιλοκόψουμε το Κινέζικο λάχανο, εάν δε βρούμε στην αγορά, μπορούμε να ψιλοκόψουμε ice berg.
Για το ρύζι Jasmine:
Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε το ρύζι για 15-20 λεπτά, το κρυώνουμε και το ξαναζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα με σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι.
Επόμενη κίνηση να φτιάξουμε τη σάλτσα κάρυ.
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε κρεμμύδι ξερό, σκόρδο και σβήνουμε με κρέμα γάλακτος, γλασάρουμε για 5 λεπτά και τέλος προσθέτουμε το κάρυ.
Σερβίρουμε βάζοντας στη βάση του πιάτου σάλτσα κάρυ και από πάνω το Πικάντικο Σνίτσελ κομμένο με τις γαρνιτούρες.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για κάρυ και κύμινο.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.