




Ολόκληρο Κοτόπουλο με Ψητά Λαχανικά στο Airfryer



2h 15'
65'
μέτρια

6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 ολόκληρο κοτόπουλο MIMIKOS
Για τη μαρινάδα:
40 γρ. ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
1 σκ. σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. μέλι
|
Για το ψήσιμο:
4 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι, σε φέτες
1/2 σκόρδο
Για το σερβίρισμα:
4 σουβλακόπιτες (ψημμένες, κομμένες)

Υλικά
Για το ψήσιμο:
4 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι, σε φέτες
1/2 σκόρδο
Για το σερβίρισμα:
4 σουβλακόπιτες (ψημμένες, κομμένες)
1 ολόκληρο κοτόπουλο MIMIKOS
Για τη μαρινάδα:
40 γρ. ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
1 σκ. σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. μέλι

Προετοιμασία
Για τη μαρινάδα:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε.
Φοράμε γάντια.
Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με τη μαρινάδα από όλες τις πλευρές
Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με το σκόρδο, το λεμόνι και το δεντρολίβανο.
Μεταφέρουμε σε σκεύος (μεγάλο μπολ ή πιατέλα), σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί καλά.
Το βγάζουμε.
Ψήνουμε στους 160°C για 45 λεπτά με την κοιλιά πάνω.
Γυρίζουμε το κοτόπουλο ανάποδα και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά
Όσο περιμένουμε το 15 λεπτο, αλείφουμε τις σουβλακόπιτες με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο airfryer στους 160°C για 4 λεπτά.
Κόβουμε και σερβίρουμε.
Για τα ψητά λαχανικά:
Κόβουμε τη σελινόριζα και τη γλυκοπατάτα σε κύβους 1.5 εκατοστού.
Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρές ροδέλες.
Μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε στους 180°C για 25 - 28 λεπτά.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

δείτε το βίντεο της συνταγής
