Μπουτάκια Κοτόπουλου με Χυλοπίτες
5'
65'
εύκολη
6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
7 ή 8 Μπουτάκια Κοτόπουλο MIMIKOS
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
1 καρότο ψιλοκομμένο
½ μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
1 κιλό ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 φύλλο δάφνης
|
1 κουτ. πελτέ ντομάτας
2 μπαχάρι
1 μοσχοκάρυδο
2 κανέλες
αλάτιπιπέρι
ελαιόλαδο
1 κιλό χυλοπίτες
150 γρ. λαδοτύρι τριμμένο
Υλικά
1 κουτ. πελτέ ντομάτας
2 μπαχάρι
1 μοσχοκάρυδο
2 κανέλες
αλάτιπιπέρι
ελαιόλαδο
1 κιλό χυλοπίτες
150 γρ. λαδοτύρι τριμμένο
7 ή 8 Μπουτάκια Κοτόπουλο MIMIKOS
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
1 καρότο ψιλοκομμένο
½ μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
1 κιλό ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 φύλλο δάφνης
Προετοιμασία
Βράζουμε της χυλοπίτες για περίπου 5 λεπτά κρυώνουμε καλά βάζουμε λίγο λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμύδια το σκόρδο το καρότο και το σέλινο και αφήστε τα να μαλακώσουν λίγο πριν σβήσετε με το κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέστε τις ντομάτες τον πελτέ και τα μπαχαρικά.
Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μια περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα.
Αλατοπιπερώστε καλά. Βάλτε της χυλοπίτες στη σάλτσα και βράστε για 2 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με τριμμένο λαδοτύρι.
Ανάλογα το φούρνο σας μπορείτε να μειώσετε το χρόνο ψησίματος σε 45’ – 50’ για να μείνει το φαγητό μας πιο ζουμερό.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.