Μπούτι Κοτόπουλου με Μπύρα, Ρόδι και Πετιμέζι
5'
65'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
3 ή 4 Ολόκληρα Μπούτια Κοτόπουλο MIMIKOS
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1⁄4 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1⁄4 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
1 ροδί ξεσποριασμένο
|
½ κούπα πετιμέζι
2 δαφνόφυλλα
½ μπουκάλι μπίρα μαύρη
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου σπιτικό
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
½ κούπα πετιμέζι
2 δαφνόφυλλα
½ μπουκάλι μπίρα μαύρη
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου σπιτικό
αλάτι
πιπέρι
3 ή 4 Ολόκληρα Μπούτια Κοτόπουλο MIMIKOS
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1⁄4 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1⁄4 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
1 ροδί ξεσποριασμένο
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κομμένο κοτόπουλο. Αναμειγνύουμε σε ένα πιάτο το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και το κόλιανδρο, και πασπαλίζουμε καλά με το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψί. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη δάφνη, το ρόδι το πετιμέζι. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μπίρα και το ζωμό κοτόπουλου. Περιχύνουμε με το κοτόπουλο το μείγμα, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
Αν έχουνε μείνει πολλά υγρά στο ταψί μπορούμε να ψήσουμε για λίγο χωρίς αλουμινόχαρτο.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.