




Μπούτι Κοτόπουλου με Λαχανικά και Κριθαράκι



10'
60'
εύκολη

4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
3 ή 4 Ολόκληρα Μπούτια Κοτόπουλο MIMIKOS
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλ οκομμένα
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 στίκς σέλερι σε κύβους
|
4 ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
300 γρ. κριθαράκι
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
αλάτι πιπέρι

Υλικά
4 ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
300 γρ. κριθαράκι
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
αλάτι πιπέρι
3 ή 4 Ολόκληρα Μπούτια Κοτόπουλο MIMIKOS
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 στίκς σέλερι σε κύβους

Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι, τα κολοκυθάκια, το κύμινο και το μπαχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο, τη ντομάτα και το ζωμό και σιγοβράζουμε το μείγμα για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

δείτε το βίντεο της συνταγής
