




Μπουτάκια Κοτόπουλου στο Airfryer και Ψητές Baby Πατάτες



1-4'
55'
εύκολη

4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
Υλικά Για το κοτόπουλο:
800 γρ. Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS (περίπου 4 τεμάχια)
120 ml χυμός πορτοκαλιού
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρούστα:
1 ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
|
Για τις baby πατάτες:
300 γρ. baby πατάτες, κομμένες στη μέση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. μπαλσάμικο (προαιρετικά)

Υλικά
Για τις baby πατάτες:
300 γρ. baby πατάτες, κομμένες στη μέση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. μπαλσάμικο (προαιρετικά)
Υλικά Για το κοτόπουλο:
800 γρ. Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS (περίπου 4 τεμάχια)
120 ml χυμός πορτοκαλιού
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρούστα:
1 ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία
Μπουτάκια Κοτόπουλου στο Airfryer
Για το μαρινάρισμα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα μπουτάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-4 ώρες.
Για την κρούστα, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της κρούστας σε ένα μπολ.
Όταν τα μπουτάκια μαριναριστούν, τα βγάζουμε από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε ελαφρώς και τα αλείφουμε με το μείγμα της κρούστας.
Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 180°C και τοποθετούμε τα μπουτάκια στο καλάθι, χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, γυρίζοντας τα στα μισά του χρόνου. Η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να φτάσει τους 75°C.
Ψητές Baby Πατάτες στο Airfryer
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν με το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 200°C και τοποθετούμε τις πατάτες σε μία στρώση. Ψήνουμε για 12-25 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Αφού ψηθούν, βγάζουμε τις πατάτες και τις σερβίρουμε ζεστές!
Tips για τέλειο ψήσιμο στο Airfryer
Μην παραλείπετε το μαρινάρισμα – απογειώνει τη γεύση!
Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο για τέλεια ζουμερό κοτόπουλο.
Οι πατάτες θέλουν χώρο για να γίνουν τραγανές – μην τις στοιβάζετε!


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

δείτε το βίντεο της συνταγής
