Μπουτάκια Κοτόπουλου Οσομπούκο
10'
40'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
2 πακέτα Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 καρότα
2 κλωναράκια σέλερι
500 γρ. ντομάτες τριμμένες
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κ.γ. θυμάρι
2 κ.γ. βασιλικός
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
|
Για το αρωματικό μείγμα:
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
ξύσμα από 2 λεμόνια
Υλικά
Για το αρωματικό μείγμα:
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 πακέτα Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 καρότα
2 κλωναράκια σέλερι
500 γρ. ντομάτες τριμμένες
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κ.γ. θυμάρι
2 κ.γ. βασιλικός
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, κόβετε τα καρότα σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το σέλερι αφού το καθαρίσετε από τις ίνες του. Ζεσταίνετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά. Προσθέτετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, το θυμάρι και το βασιλικό. Προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 40 λεπτά.
Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, ετοιμάζετε το αρωματικό μείγμα:
Ανακατεύετε το μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και σερβίρετε.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.