top of page
Μπουτάκια Κοτόπουλου σε Σάλτσα Φυστικιού (satay)
20'
45'
μέτρια
3
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
7 ή 8 Μπουτάκια Κοτόπουλο MIMIKOS
2 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
3 κ.γ. μέλι
1 λάϊμ ξύσμα
1 σκόρδο τριμμένο
5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. γάλα καρύδας
3 κ.σ. σησαμέλαιο
|
Για τη σάλτσα:
1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. ζάχαρη μαύρη σε λίγο ζεστό νερό
Υλικά
Για τη σάλτσα:
1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. ζάχαρη μαύρη σε λίγο ζεστό νερό
7 ή 8 Μπουτάκια Κοτόπουλο MIMIKOS
2 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
3 κ.γ. μέλι
1 λάϊμ ξύσμα
1 σκόρδο τριμμένο
5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. γάλα καρύδας
3 κ.σ. σησαμέλαιο
Προετοιμασία
Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα συστατικά
και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 180ºC και ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 30 λεπτά. Αναμειγνύουμε σε μπολ πολύ καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ενωθούν.
Σερβίρουμε το ψητό κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα του φιστικιού.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
δείτε το βίντεο της συνταγής
bottom of page