top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Μπουτάκια Κοτόπουλου με Μεσογειακά Υλικά

20'

35'

εύκολη

3

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Μπουτάκια

1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα
|
250 γρ. φέτα
250 γρ. ελιές
1 πρέζα κύμινο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι
ελαιόλαδο

Υλικά


250 γρ. φέτα
250 γρ. ελιές
1 πρέζα κύμινο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι
ελαιόλαδο

1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα

Προετοιμασία

Κάνουμε μια τομή στα μπουτάκια κοτόπουλου MIMIKOS, τα ανοίγουμε με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος. Κόβουμε στη μέση τις βρασμένες πατάτες, χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και βάζουμε τα υλικά μέσα σ’ ένα σκεύος. Προσθέτουμε την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και τη ντομάτα. Συνεχίζουμε με τη φέτα κομμένη σε κύβους. Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου ανάμεσα στα υλικά με την πέτσα προς τα πάνω. Ολοκληρώνουμε τη σύνθεση με ένα κλωναράκι δενδρολίβανο, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ºC, πάνω και κάτω αντίσταση, στη μεσαία σχάρα, για μία ώρα. Τα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με μεσογειακά υλικά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page