Μπουτάκια Κοτόπουλου με Μεσογειακά Υλικά
20'
35'
εύκολη
3
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα
|
250 γρ. φέτα
250 γρ. ελιές
1 πρέζα κύμινο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι
ελαιόλαδο
Υλικά
250 γρ. φέτα
250 γρ. ελιές
1 πρέζα κύμινο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι
ελαιόλαδο
1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα
Προετοιμασία
Κάνουμε μια τομή στα μπουτάκια κοτόπουλου MIMIKOS, τα ανοίγουμε με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος. Κόβουμε στη μέση τις βρασμένες πατάτες, χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και βάζουμε τα υλικά μέσα σ’ ένα σκεύος. Προσθέτουμε την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και τη ντομάτα. Συνεχίζουμε με τη φέτα κομμένη σε κύβους. Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου ανάμεσα στα υλικά με την πέτσα προς τα πάνω. Ολοκληρώνουμε τη σύνθεση με ένα κλωναράκι δενδρολίβανο, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ºC, πάνω και κάτω αντίσταση, στη μεσαία σχάρα, για μία ώρα. Τα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με μεσογειακά υλικά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.