




Μπουτάκια Κοτόπουλου με Μέλι



10'
20'
μέτρια

4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
2 πακέτα Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι μαυροδάφνη
|
λίγη γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Υλικά
λίγη γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
2 πακέτα Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι μαυροδάφνη

Προετοιμασία
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, τη μαυροδάφνη, την πάπρικα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βάζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με τη μαρινάδα και τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Στραγγίζετε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα και την κρατάτε για το ψήσιμο. Βάζετε τα μπουτάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε για 20 λεπτά. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά, τα αλείφετε με τη μαρινάδα και τα ψήνετε άλλα 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό τα αλείφετε 1-2 φορές με τη μαρινάδα που περίσσεψε για να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα.

Τα σερβίρετε με ρύζι, ή πουρέ πατάτας ή πατατοσαλάτα.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής
