top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Μπουτάκια Κοτόπουλου με Αρακά

25'

70'

εύκολη

2

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Μπουτάκια

1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
500 γρ. αρακάς
250 γρ. μανιτάρια } χρόνος προετοιμασίας 10’
2 καρότα μεσαίου μεγέθους
10-12 πατάτες baby
1 ξερό κρεμμύδι
|
1 ματσάκι άνηθος } χρόνος ψησίματος 60’
1 ματσάκι καυκαλήθρες
Ξύσμα 1 λεμονιού & χυμός 2 λεμονιών
1 σέλερι
ελαιόλαδο
αλάτι

Υλικά


1 ματσάκι άνηθος } χρόνος ψησίματος 60’
1 ματσάκι καυκαλήθρες
Ξύσμα 1 λεμονιού & χυμός 2 λεμονιών
1 σέλερι
ελαιόλαδο
αλάτι

1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
500 γρ. αρακάς
250 γρ. μανιτάρια } χρόνος προετοιμασίας 10’
2 καρότα μεσαίου μεγέθους
10-12 πατάτες baby
1 ξερό κρεμμύδι

Προετοιμασία

Κόβουμε το κρεμμύδι και το σέλερι σε χοντρές φέτες. Το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα και τα καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια. Προσθέτουμε τον αρακά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε και τις πατάτες ξεφλουδισμένες. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια τα μυρωδικά χοντροκομμένα. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε τα υλικά. Κάνουμε μια τομή στα μπουτάκια κοτόπουλου MIMIKOS και τα τοποθετούμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Συμπληρώνουμε αλάτι και ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10’. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC πάνω και κάτω αντίσταση για 1 ώρα.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page