Μπουτάκια Κοτόπουλου με Αγριόρυζο
20'
50'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
½ κιλό αγριόρυζο
λευκό κρασί
φινόκιο
2 καρότα
μαϊντανός
|
2 κ.σ. ζωμός λαχανικών
4 φέτες λεμόνι
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
Υλικά
2 κ.σ. ζωμός λαχανικών
4 φέτες λεμόνι
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
½ κιλό αγριόρυζο
λευκό κρασί
φινόκιο
2 καρότα
μαϊντανός
Προετοιμασία
Σε μια κατσαρόλα (που μπαίνει σε φούρνο) βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα μπούτια.
Ρίχνουμε λίγο νοστιμιά και το κρασί. Μόλις πάρει λίγο χρώμα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ζωμό.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε το φινόκιο, τα καρότα σε μέγεθος μπουκιάς και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιέζουμε με το μαχαίρι μέχρι να γίνει μια πάστα.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το νερό να βράσει και μετά το ρύζι.
Προσθέτουμε το ζωμό από το κοτόπουλο, τις φέτες λεμονιού, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνουμε να βράσει.
Στρώνουμε τα μπούτια στην επιφάνεια χωρίς να βάλουμε δύναμη για να μην βυθιστούν στο ρύζι.
Όπως είναι η κατσαρόλα το τοποθετούμε στο φούρνο στους 200ºC για 35-40 λεπτά με πάνω αντίσταση και αέρα.
Μόλις ετοιμαστεί σερβίρουμε.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.