top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Μπουτάκια Κοτόπουλου με Αγριόρυζο

20'

50'

εύκολη

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Μπουτάκια

1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
½ κιλό αγριόρυζο
λευκό κρασί
φινόκιο
2 καρότα
μαϊντανός
|
2 κ.σ. ζωμός λαχανικών
4 φέτες λεμόνι
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι

Υλικά


2 κ.σ. ζωμός λαχανικών
4 φέτες λεμόνι
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι

1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
½ κιλό αγριόρυζο
λευκό κρασί
φινόκιο
2 καρότα
μαϊντανός

Προετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα (που μπαίνει σε φούρνο) βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα μπούτια.
Ρίχνουμε λίγο νοστιμιά και το κρασί. Μόλις πάρει λίγο χρώμα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ζωμό.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε το φινόκιο, τα καρότα σε μέγεθος μπουκιάς και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιέζουμε με το μαχαίρι μέχρι να γίνει μια πάστα.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το νερό να βράσει και μετά το ρύζι.
Προσθέτουμε το ζωμό από το κοτόπουλο, τις φέτες λεμονιού, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνουμε να βράσει.
Στρώνουμε τα μπούτια στην επιφάνεια χωρίς να βάλουμε δύναμη για να μην βυθιστούν στο ρύζι.
Όπως είναι η κατσαρόλα το τοποθετούμε στο φούρνο στους 200ºC για 35-40 λεπτά με πάνω αντίσταση και αέρα.
Μόλις ετοιμαστεί σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page