




Μπουτάκια Κοτόπουλου με Σάλτσα Μουστάρδας



25'
40'
εύκολη

4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 ½ κιλό Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
2 καλαμπόκια
100 γρ. βούτυρο
πάπρικα καπνιστή
πάπρικα γλυκιά
|
2 κιλά πατάτες
250 ml. κρέμα γάλακτος
150 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Υλικά
2 κιλά πατάτες
250 ml. κρέμα γάλακτος
150 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 ½ κιλό Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
2 καλαμπόκια
100 γρ. βούτυρο
πάπρικα καπνιστή
πάπρικα γλυκιά

Προετοιμασία
Βράζουμε τις πατάτες για το πουρέ. Βάζουμε σε ένα ταψί τα μπουτάκια κοτόπουλο, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε λάδι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC με 220ºC. Για τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 ½ κούπα νερό, 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα, 2 με 3 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι, 2κλοναρια δεντρολίβανο, 3 σκελίδες σκόρδο, 2 κ/σ μέλι.
Για τον πουρέ περνούμε τις βρασμένες πατάτες, προσθέτουμε βούτυρο, 250 ml. κρέμα γάλακτος. Παίρνουμε τη σάλτσα και την περιχύνουμε στα μπουτάκια κοτόπουλο, τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Κόβουμε σε ροδέλες το καλαμπόκι, το απλώνουμε σε ένα ταψί, βάζουμε λίγο βούτυρο πάνω σε κάθε ροδέλα, πάπρικα καπνιστή, πιπέρι, αλάτι και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής
