top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Μπουτάκια Κοτόπουλου με Σάλτσα Μουστάρδας

25'

40'

εύκολη

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Μπουτάκια

1 ½ κιλό Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
2 καλαμπόκια
100 γρ. βούτυρο
πάπρικα καπνιστή
πάπρικα γλυκιά
|
2 κιλά πατάτες
250 ml. κρέμα γάλακτος
150 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Υλικά


2 κιλά πατάτες
250 ml. κρέμα γάλακτος
150 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

1 ½ κιλό Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
2 καλαμπόκια
100 γρ. βούτυρο
πάπρικα καπνιστή
πάπρικα γλυκιά

Προετοιμασία

Βράζουμε τις πατάτες για το πουρέ. Βάζουμε σε ένα ταψί τα μπουτάκια κοτόπουλο, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε λάδι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC με 220ºC. Για τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 ½ κούπα νερό, 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα, 2 με 3 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι, 2κλοναρια δεντρολίβανο, 3 σκελίδες σκόρδο, 2 κ/σ μέλι.
Για τον πουρέ περνούμε τις βρασμένες πατάτες, προσθέτουμε βούτυρο, 250 ml. κρέμα γάλακτος. Παίρνουμε τη σάλτσα και την περιχύνουμε στα μπουτάκια κοτόπουλο, τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Κόβουμε σε ροδέλες το καλαμπόκι, το απλώνουμε σε ένα ταψί, βάζουμε λίγο βούτυρο πάνω σε κάθε ροδέλα, πάπρικα καπνιστή, πιπέρι, αλάτι και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page