Μελωμένο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι
15'
40'
εύκολη
2-4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 συσκευασία Φιλέτo από Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ξερό κόλιανδρο
2 φλιτζάνια κρεμμυδάκια μικρά
2 σκελίδες σκόρδου
3 καρότα σε λωρίδες
|
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
1 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
1 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι
πιπέρι
1 συσκευασία Φιλέτo από Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ξερό κόλιανδρο
2 φλιτζάνια κρεμμυδάκια μικρά
2 σκελίδες σκόρδου
3 καρότα σε λωρίδες
Προετοιμασία
Αλατοπιερώνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και προσθέτω τη μουστάρδα, το μέλι, το κόλιανδρο. Σκεπάζω και αφήνω το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Σοτάρω τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτω σκόρδο, καρότα και κανέλα, συνεχίζω το σοτάρισμα και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτω και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Το κοτόπουλο θέλουμε να ροδίσει και προσθέτω το ξύσμα και τις φέτες πορτοκαλιού. Σβήνω με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω το χυμό και χαμηλώνω τη φωτιά. Σιγοβράζω για 40 περίπου λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.