Μελωμένο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι
15'
40'
εύκολη
2-4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 συσκευασία Φιλέτo από Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ξερό κόλιανδρο
2 φλιτζάνια κρεμμυδάκια μικρά
2 σκελίδες σκόρδου
3 καρότα σε λωρίδες
|
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
1 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
1 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι
πιπέρι
1 συσκευασία Φιλέτo από Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ξερό κόλιανδρο
2 φλιτζάνια κρεμμυδάκια μικρά
2 σκελίδες σκόρδου
3 καρότα σε λωρίδες
Προετοιμασία
Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και προσθέτετε τη μουστάρδα, το μέλι και τον ξερό κόλιανδρο. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέστε το σκόρδο, τα καρότα και το ξυλάκι κανέλας, και σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα ταψί.
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις φέτες πορτοκαλιού στο ταψί. Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30-40 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό και η σάλτσα να έχει μελώσει. Αν θέλετε το κοτόπουλο πιο τραγανό, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.