top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Λαζάνια με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

30'

80'

μέτρια

6

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Μπούτι

6 Φιλέτα Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
500 γρ. λαζάνια
¼ κιλό λευκά μανιτάρια
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
τυρί τριμμένο
1 κ.σ. ζωμός λαχανικών
1 κρεμμύδι ξερό
|
3 κ.σ. βούτυρο
1lt γάλα
5 κ.σ. αλεύρι
ελαιόλαδο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι

Υλικά


3 κ.σ. βούτυρο
1lt γάλα
5 κ.σ. αλεύρι
ελαιόλαδο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι

6 Φιλέτα Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
500 γρ. λαζάνια
¼ κιλό λευκά μανιτάρια
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
τυρί τριμμένο
1 κ.σ. ζωμός λαχανικών
1 κρεμμύδι ξερό

Προετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από την κάθε πλευρά.
Ρίχνουμε τη νοστιμιά.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του κοτόπουλου.
Στην ίδια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τη ντομάτα κονκασέ. Αφήνουμε λίγο να πάρει μια βράση.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα. Ρίχνουμε το τυρί και το πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Μόλις βράσει ρίχνουμε ένα-ένα τα λαζάνια. Μόλις ετοιμαστούν τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό να πέσει η θερμοκρασία τους. Αφού πέσει η θερμοκρασία τους τα στραγγίζουμε. Τα αδειάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και μετά το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το γάλα σε δύο μέρη, λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε λίγο λάδι με πινέλο για να πάει παντού.
Φτιάχνουμε την πρώτη στρώση από το ζυμαρικό, μετά μια στρώση από τη γέμιση, ξανά λαζάνια και μετά την υπόλοιπη γέμιση.
Βάζουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και από πάνω την κρέμα μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ºC για 20-15 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page