Κοτόπουλο με Ντοματίνια, Ελιές, Μυρωδικά και Γραβιέρα
10'
70'
εύκολη
6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι μοιρασμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί
1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
15 ντοματίνια ολόκληρα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
|
1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1 κ.σ. ξύσμα λεγενιού
1 φλ. µαύρες ελιές
1 κ.σ. στραγγισμένη κάπαρη
1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
250 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Υλικά
1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1 κ.σ. ξύσμα λεγενιού
1 φλ. µαύρες ελιές
1 κ.σ. στραγγισμένη κάπαρη
1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
250 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι μοιρασμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί
1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
15 ντοματίνια ολόκληρα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
Προετοιμασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε µια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά, από όλες τις μεριές. Το βγάζετε σε µια πιατέλα. Μέσα στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνετε μέσα το κρασί και το αφήνετε να βράσει για δυο λεπτά. Ύστερα, προσθέτετε τα ντοματίνια, τη ντομάτα τα μυρωδικά, επιστρέφετε μέσα το κοτόπουλο, χαμηλώνετε εντελώς τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοβράζετε ανακατεύοντάς το πότε-πότε, για 40 λεπτά περίπου προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα του.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το λεμόνι, τις ελιές, την κάπαρη και αφήνετε να πάρουν µια βράση, για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τη γραβιέρα και σερβίρετε.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.