




Κοτόσουπα Αβγολέμονο με Μανέστρα



5'
80'
εύκολη

6-8
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κλ. σέλερι
1 φλ. χρυσή μανέστρα
|
1 κ.γ. κορν φλάουρ
2 αβγά
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι

Υλικά
1 κ.γ. κορν φλάουρ
2 αβγά
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κλ. σέλερι
1 φλ. χρυσή μανέστρα

Προετοιμασία
Βάζουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι. Σκεπάζουμε με περίπου 3 λίτρα νερό, για να το καλύπτει τελείως. Αφήνουμε να πάρει βράση.
Ξαφρίζουμε στα πρώτα λεπτά του βρασμού, όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, αφαιρώντας τον με μία κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.
Σουρώνουμε το ζωμό. Αφαιρούμε τα λαχανικά. Βάζουμε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζυμαρικό. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά για να κοπεί ο βρασμός. Περιμένουμε λίγα λεπτά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμόνι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά (πρώτα τα ασπράδια) με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε - συνεχίζοντας το χτύπημα - το λεμόνι. Παίρνουμε λίγη σούπα, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αβγολέμονο, για εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αβγών, πάντα χτυπώντας το μείγμα με σύρμα.
Την ίδια στιγμή, ξεκοκκαλίζουμε το κοτόπουλο.
Έπειτα, περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αβγολέμονο, ανακινώντας τα υλικά.
Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό, μέχρι να πυκνώσει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας την τακτικά. Αλατοπιπερώνουμε ξανά εάν είναι απαραίτητο.
Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε ζεστά μπολ και ψιλοκόβουμε σε κάθε μπολ λίγο κοτόπουλο, με έξτρα λεμόνι, καρότο και αλατοπίπερο.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>

δείτε το βίντεο της συνταγής
