Κοτόπουλο Tikka Masala
15'
20'
μέτρια
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
Για τη μαρινάδα:
3 Ολόκληρα Μπούτια MIMIKOS
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
½ λεμόνι χυμός
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κύμινο σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 ½ κ.γ. garam masala
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
150 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
λίγο νερό ζεστό
|
Μείγμα μπαχαρικών Tikka Masala:
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. garam masala σκόνη
Για το σερβίρισμα:
ρύζι μπασμάτι
λάιμ
κόλιανδρο
Υλικά
Μείγμα μπαχαρικών Tikka Masala:
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. garam masala σκόνη
Για το σερβίρισμα:
ρύζι μπασμάτι
λάιμ
κόλιανδρο
Για τη μαρινάδα:
3 Ολόκληρα Μπούτια MIMIKOS
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
½ λεμόνι χυμός
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κύμινο σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 ½ κ.γ. garam masala
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
150 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
λίγο νερό ζεστό
Προετοιμασία
Στεγνώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30’ με τι 4 ώρες.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30’ να ροδίσουν.
Για τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μια μέτρια κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το τζίντζερ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3’ ανακατεύοντας να μην πάρουν καθόλου χρώμα
Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλουν όλα τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 1’
ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και περίπου 1 φλ. νερό ζεστό.
Σιγοβράζουμε για 8-10’ να μελώσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το ψημένο κοτόπουλο. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε 5 λεπτά το κοτόπουλο tikka masala να σταθεί στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και τέταρτα λάιμ.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>