Αμερικάνικο Κοτόπουλο με Ντιπ Μουστάρδας
10'
25'
εύκολη
4-5
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
650 γρ. Φιλέτο από Μπούτι Κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟS
1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σκόρδο αποξηραμένο
1 κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. θυμάρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό
1⁄3 φλ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
|
Για το ντιπ μουστάρδας:
4 κ.σ. μουστάρδα απαλή
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ξίδι
2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
2 πρέζες πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
Για το ντιπ μουστάρδας:
4 κ.σ. μουστάρδα απαλή
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ξίδι
2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
2 πρέζες πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
650 γρ. Φιλέτο από Μπούτι Κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟS
1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σκόρδο αποξηραμένο
1 κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. θυμάρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό
1⁄3 φλ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Ένα ένα κομμάτι κοτόπουλο το πανάρουμε στο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, το βουτάμε στο χυλό και το κρατάμε πάνω από το μπολ για να στραγγίσει και το ξαναπανάρουμε στο αλεύρι. Ακουμπάμε σε σκεύος και βάζουμε στο ψυγείο για 15-30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, σε κατσαρόλα. Μόλις κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία, ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει, να γίνει τραγανό και να κάνει ωραία κρούστα. Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει από όλες τις πλευρές.
Για το ντιπ:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>