Κοτόπουλο Tandoori
10'
20'
εύκολη
8
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μπόλικο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ξυλάκια για σουβλάκι
|
Για τη μαρινάδα:
400 γρ. επιδόρπιο γάλακτος
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. κρόκο Κοζάνης
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ
Υλικά
Για τη μαρινάδα:
400 γρ. επιδόρπιο γάλακτος
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. κρόκο Κοζάνης
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ
4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μπόλικο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ξυλάκια για σουβλάκι
Προετοιμασία
Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα για το ινδικό κοτόπουλο ταντούρι (tandoori). Βάζουμε το επιδόρπιο γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγιέν, το αλάτι, το πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάδα, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε από 4 ώρες έως μία νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Λαδώνουμε ελαφρά το τηγάνι. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 12'. Τα αραδιάζουμε σε ξύλο κοπής.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>