top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο στη Γάστρα με Λαχανικά

20'

65'

εύκολη

2

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Στήθος

1 συσκευασία Φιλέτο από Στήθος MIMIKOS
3 πατάτες
2 καρότα
125 γρ. στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια
1 πράσο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.σ. θυμάρι
10 κόκκοι μαύρο πιπέρι σπασμένο
|
1 κ.σ. γλυκό μπούκοβο
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μουστάρδα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά


1 κ.σ. γλυκό μπούκοβο
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μουστάρδα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 συσκευασία Φιλέτο από Στήθος MIMIKOS
3 πατάτες
2 καρότα
125 γρ. στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια
1 πράσο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.σ. θυμάρι
10 κόκκοι μαύρο πιπέρι σπασμένο

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα, το πράσο, το σκόρδο, και τις πατάτες σε μέτριους κύβους. Ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε μία γάστρα. Στο ελαιόλαδο που σοτάραμε τα λαχανικά, βάζουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα μανιτάρια ολόκληρα. Αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το θυμάρι, τα δαφνόφυλλα, το μαύρο πιπέρι, το μπούκοβο το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε το κοτόπουλο και τη σάλτσα επάνω από τα λαχανικά, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε τη γάστρα.
Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις χωρίς αέρα, στους 200ºC για 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, το σερβίρουμε με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Μπορούμε να δέσουμε προαιρετικά τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ: Στραγγίζουμε τη σάλτσα από τη γάστρα σε μία μικρή κατσαρόλα και την βάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ με 2 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page