top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο Σουβλάκι με Πουρέ Αρακά

10'

20'

μέτρια

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Μπούτι

1 πακέτο Φιλέτo από Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
300 γρ. ντοματίνια
3 μέτρια κολοκυθάκια
3 φλιτζάνια αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
2 κ.γ. ρίγανη
|
2 κ.γ. κύμινο
χυμός από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Υλικά


2 κ.γ. κύμινο
χυμός από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

1 πακέτο Φιλέτo από Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
300 γρ. ντοματίνια
3 μέτρια κολοκυθάκια
3 φλιτζάνια αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
2 κ.γ. ρίγανη

Προετοιμασία

Κόβετε το κάθε φιλέτο σε 4 κομμάτια, καθαρίζετε και κόβετε τα κολοκυθάκια στο ίδιο σχεδόν μέγεθος με τα ντοματίνια. Βάζετε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Περνάτε σε ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Τα βάζετε στο ταψί με τη σειρά και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200ºC για 20 λεπτά περίπου. Βράζετε ένα λίτρο νερό με λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τον αρακά. Βράζετε για 7-8 λεπτά και στραγγίζετε. Βάζετε τον αρακά στο πολυμίξερ με το δυόσμο, το κύμινο, το χυμό λεμονιού και 1⁄3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και τον πολτοποιείτε. Σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλου και συνοδεύετε με τον πουρέ αρακά.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page