Κοτόπουλο Παπρικάζ
20'
30'
εύκολη
2-4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
3 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
2 κρεμμύδια ξερά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
½ φλ. κρασί κόκκινο
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
|
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
200 γρ. γιαούρτι
1 κ.σ. αλεύρι
¼ φλ. ελαιόλαδο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Για σερβίρισμα:
βρασμένο ρύζι
Υλικά
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
200 γρ. γιαούρτι
1 κ.σ. αλεύρι
¼ φλ. ελαιόλαδο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Για σερβίρισμα:
βρασμένο ρύζι
3 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
2 κρεμμύδια ξερά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
½ φλ. κρασί κόκκινο
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
Προετοιμασία
Κόβουμε το φιλέτο, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά γύρω-γύρω. Αφού αλλάξει χρώμα το φιλέτο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά, όχι παραπάνω. Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστούν οι αλκοόλες σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι, το ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>