Κοτόπουλο Πανέ με Καταΐφι
15'
30'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 ½ κιλό Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
1 συσκευασία Καταΐφι ΚΑΝΑΚΙ
4 αβγά
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη } χρόνος προετοιμασίας 15’
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
|
½ κ.γ. κάρυ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις } χρόνος ψησίματος 30’
ηλιέλαιο
αλάτι
Υλικά
½ κ.γ. κάρυ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις } χρόνος ψησίματος 30’
ηλιέλαιο
αλάτι
1 ½ κιλό Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
1 συσκευασία Καταΐφι ΚΑΝΑΚΙ
4 αβγά
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη } χρόνος προετοιμασίας 15’
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Προετοιμασία
Χτενίζουμε ελαφρώς με τα δάχτυλα το Καταΐφι ΚΑΝΑΚΙ. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ. Τοποθετούμε το Καταΐφι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, τη γλυκιά πάπρικα, το κάρυ και το αλάτι. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Σπάμε τα αβγά σε άλλο μπολ και τα χτυπάμε. Σ' ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο στήθος κοτόπουλου. Αφού αλατίσουμε, βουτάμε διαδοχικά τις φέτες στο μπολ με το αλεύρι και τα αβγά και τέλος, στο μπολ με το Καταΐφι. Τοποθετούμε τις φέτες κοτόπουλου σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Περιχύνουμε μια-μια με ηλιέλαιο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα για 30’.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.