top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο Παναρισμένο με Φρέσκα Μυρωδικά

5'

15'

μέτρια

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Στήθος

1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
2 φλιτζάνια ψίχουλα από ψωμί του τοστ
2 αβγά
½ φλιτζάνι αλεύρι
4 κ.σ. ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανός, άνηθος) ή 2 κ.γ. ανάμεικτα ξερά μυρωδικά
1 ματσάκι τρυφερή ρόκα ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
|
Για τη συνοδευτική σάλτσα:
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
λίγη ζάχαρη

Υλικά


Για τη συνοδευτική σάλτσα:
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
λίγη ζάχαρη

1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
2 φλιτζάνια ψίχουλα από ψωμί του τοστ
2 αβγά
½ φλιτζάνι αλεύρι
4 κ.σ. ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανός, άνηθος) ή 2 κ.γ. ανάμεικτα ξερά μυρωδικά
1 ματσάκι τρυφερή ρόκα ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία

Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λωρίδες, τα αλατοπιπερώνετε και τα περνάτε από το αλεύρι. Ανακατεύετε τα μυρωδικά με τα ψίχουλα του ψωμιού. Χτυπάτε τα αβγά με 2-3 κουταλιές νερό. Βουτάτε τα φιλετάκια του κοτόπουλου στα χτυπημένα αβγά, τα στραγγίζετε και περνάτε από το μείγμα με τα ψίχουλα και τα αρωματικά. Πατάτε με τα χέρια σας απαλά, για να κολλήσουν τα ψίχουλα από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Όταν τηγανιστούν τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ. Σερβίρετε στα πιάτα την ψιλοκομμένη ρόκα, την περιχύνετε με τη σάλτσα και μοιράζετε τα τηγανητά φιλετάκια κοτόπουλου.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

bottom of page