




Κοτόπουλο με Χριστουγεννιάτικη Γέμιση



35'
80'
μέτρια

6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟS
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
150 γρ. κάστανα
ξύσμα και χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
1 κούπα αποξηραμένα βερίκοκα
100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 κούπες νερό
|
1 κ.σ. βούτυρο
1 κλωνάρι σέλερι
2 ξερά κρεμμύδια
μισό πράσο
400 γρ. βοδινό κιμά
φέτες μπέικον
½ πορτοκάλι
½ μήλο

Υλικά
1 κ.σ. βούτυρο
1 κλωνάρι σέλερι
2 ξερά κρεμμύδια
μισό πράσο
400 γρ. βοδινό κιμά
φέτες μπέικον
½ πορτοκάλι
½ μήλο
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟS
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
150 γ ρ. κάστανα
ξύσμα και χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
1 κούπα αποξηραμένα βερίκοκα
100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 κούπες νερό

Προετοιμασία
Για τη γέμιση ψιλοκόβουμε δυο ξερά κρεμμύδια, πράσο, σέλερι και τα σοτάρουμε. Σε άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κιμά. Στο τηγάνι με τα λαχανικά προσθέτουμε και πέντε φέτες ψιλοκομμένο μπέικον, κάστανα, κανέλα, αμύγδαλα, βερίκοκα, 400 γρ. ρύζι μπασμάτι, ξύσμα και χυμό από μισό πορτοκαλί και δυο κούπες νερό, και όταν πάρει βράση βάζουμε τον κιμά μέσα. Ανοίγουμε μια συσκευασία κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟS, και βάζουμε τη γέμιση μέσα στο κοτόπουλο. Πριν κλείσουμε τη γάστρα με το κοτόπουλο βάζουμε και μερικά κομμάτια πορτοκάλι και μήλο για άρωμα. Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 180ºC, για τα τελευταία 20 λεπτά την ανοίγουμε για να πάρει το κοτόπουλο χρώμα και από πάνω.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής
