Κοτόπουλο με Βερίκοκα και Καρύδια
10'
30'
μέτρια
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
4 Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
12 ξερά βερίκοκα κομμένα στη μέση
4 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 καρότα
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
|
1 φακελάκι σκόνη σαφράν (¼ του γραμμαρίου)
1 ξύλο κανέλας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
1 φακελάκι σκόνη σαφράν (¼ του γραμμαρίου)
1 ξύλο κανέλας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4 Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
12 ξερά βερίκοκα κομμένα στη μέση
4 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 καρότα
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
Προετοιμασία
Ανακατεύετε το σαφράν με το κρασί μέχρι να διαλυθεί τελείως. Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε το κρασί με το σαφράν, τα βερίκοκα, το τζίντζερ, την κανέλα και την καρυδόψιχα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αν το φαγητό αρχίσει να στεγνώνει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, συμπληρώνετε πολύ λίγο ζεστό νερό. Όταν γίνει το κοτόπουλο, αφαιρείτε το ξύλο της κανέλας και το σερβίρετε.
Ταιριάζει με βραστό αρωματικό ρύζι (μπασμάτι ή γιασεμί).
Μια συνταγή από το MIMIKOS.