Κοτόπουλο με Ρεβίθια
20'
80'
μέτρια
3
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS
230 γρ. ρεβίθια
4 κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλερι
3 ντομάτες
|
3 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα και χυμός από 1 lime
½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανός
250 ml νερό από τα ρεβίθια
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
3 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα και χυμός από 1 lime
½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανός
250 ml νερό από τα ρεβίθια
αλάτι
πιπέρι
Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS
230 γρ. ρεβίθια
4 κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλερι
3 ντομάτες
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια σε παγωμένο νερό. Καλό θα είναι να κάνουμε και μία αλλαγή νερού κατά το ενδιάμεσο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι κομμένα σε φέτες. Μετά από πολύ καλό σοτάρισμα, προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο και τα μουλιασμένα ρεβίθια μαζί με τα υγρά τους. Ρίχνω το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ξύσμα lime.
Τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου προσεκτικά πάνω από τα ρεβίθια, προσέχοντας να μη τα βυθίσουμε πολύ.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ºC για 1 ώρα, χωρίς το καπάκι της κατσαρόλας διότι θέλουμε να πάρει κρούστα το δέρμα από το κοτόπουλο.
Μόλις περάσει ο χρόνος, βγάζουμε τη κατσαρόλα από το φούρνο, αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτόπουλα και ρίχνουμε στα ρεβίθια χυμό lime, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μισό ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο.
Τέλος, κάνουμε μία τελευταία βράση στα ρεβίθια για 4-5 λεπτά, προσέχοντας να έχουν μαλακώσει τα ρεβίθια.
Εάν θέλουμε να χυλώσουμε περισσότερο τα ρεβίθια στο αρχικό σοτάρισμα προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.