top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο με Ρεβίθια

20'

80'

μέτρια

3

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Μπούτια Ολόκληρα

Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS
230 γρ. ρεβίθια
4 κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλερι
3 ντομάτες
|
3 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα και χυμός από 1 lime
½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανός
250 ml νερό από τα ρεβίθια
αλάτι
πιπέρι

Υλικά


3 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα και χυμός από 1 lime
½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανός
250 ml νερό από τα ρεβίθια
αλάτι
πιπέρι

Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS
230 γρ. ρεβίθια
4 κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλερι
3 ντομάτες

Προετοιμασία

Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια σε παγωμένο νερό. Καλό θα είναι να κάνουμε και μία αλλαγή νερού κατά το ενδιάμεσο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι κομμένα σε φέτες. Μετά από πολύ καλό σοτάρισμα, προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο και τα μουλιασμένα ρεβίθια μαζί με τα υγρά τους. Ρίχνω το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ξύσμα lime.
Τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου προσεκτικά πάνω από τα ρεβίθια, προσέχοντας να μη τα βυθίσουμε πολύ.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ºC για 1 ώρα, χωρίς το καπάκι της κατσαρόλας διότι θέλουμε να πάρει κρούστα το δέρμα από το κοτόπουλο.
Μόλις περάσει ο χρόνος, βγάζουμε τη κατσαρόλα από το φούρνο, αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτόπουλα και ρίχνουμε στα ρεβίθια χυμό lime, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μισό ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο.
Τέλος, κάνουμε μία τελευταία βράση στα ρεβίθια για 4-5 λεπτά, προσέχοντας να έχουν μαλακώσει τα ρεβίθια.

Εάν θέλουμε να χυλώσουμε περισσότερο τα ρεβίθια στο αρχικό σοτάρισμα προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page