Κοτόπουλο με Πορτοκάλι
15'
75'
εύκολη
4-6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
χυμό από 1 πορτοκάλι
Για την κρούστα του κοτόπουλου:
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.γ. καυτερό πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. σκόρδο
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ Ελαιόλαδο
|
Για την κοιλιά του κοτόπουλου:
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο
1 σέλερι
2 μικρά καρότα
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
Για την κοιλιά του κοτόπουλου:
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο
1 σέλερι
2 μικρά καρότα
αλάτι
πιπέρι
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
χυμό από 1 πορτοκάλι
Για την κρούστα του κοτόπουλου:
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.γ. καυτερό πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. σκόρδο
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ Ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε το ψήσιμο.
Ανακατεύουμε λίγο από το ελαιόλαδο το χυμό πορτοκάλι και τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο κάνοντας μασάζ ανάμεσα στην πέτσα και το κρέας.
Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με τα λαχανικά και δένουμε τα πόδια του σφιχτά να μείνουν στο εσωτερικό της.
Στρώνουμε το κοτόπουλο σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15’ λεπτά στους 200ºC, ώσπου να ψηθεί καλά η κρούστα.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.