Κοτόπουλο με Πιπεριές & Μπύρα
15'
90'
εύκολη
6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1.300 γρ. Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε λεπτές φέτες
4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
330 ml μπύρα (1 κουτάκι)
⅓ φλ. ελαιόλαδο
|
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
½ κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρύζι για το σερβίρισμα
Υλικά
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
½ κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρύζι για το σερβίρισμα
1.300 γρ. Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε λεπτές φέτες
4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
330 ml μπύρα (1 κουτάκι)
⅓ φλ. ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Ροδίζουμε πρώτα σε πλασoτέ κατσαρόλα το κοτόπουλο λίγο λίγο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Όσα κομμάτια ροδίζουμε, τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.
Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα του κοτόπουλου, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄, ανακατεύοντας και τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.
Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>