top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο με Πατάτες, Θυμάρι και Μοτσαρέλα

25'

40'

μέτρια

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Στήθος

Φιλέτο Στήθος από Κοτόπουλο MIMIKOS
1 ½ κιλό πατάτες
1 κούπα γάλα
φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
|
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
ξύσμα από 1 λεμόνι
τριμμένη μοτσαρέλα
ελαιόλαδο
αλάτι

Υλικά


4 φρέσκα κρεμμυδάκια
ξύσμα από 1 λεμόνι
τριμμένη μοτσαρέλα
ελαιόλαδο
αλάτι

Φιλέτο Στήθος από Κοτόπουλο MIMIKOS
1 ½ κιλό πατάτες
1 κούπα γάλα
φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο

Προετοιμασία

Πρώτη μας δουλειά είναι να βράσουμε πολύ καλά τις πατάτες. Ύστερα προσθέτουμε σε ένα μπολ 1 κούπα γάλα και από τις βρασμένες πατάτες, ομογενοποιώντας ώστε να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα επόμενα υλικά, θυμάρι, μουστάρδα, σκόρδο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ξύσμα από λεμόνι, αλάτι και τέλος το φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
Ανακατεύουμε καλά και το μοιράζουμε σε 2 ταψάκια. Μετά ρίχνουμε από πάνω λίγη τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά και αμέσως τις υπόλοιπες πατάτες σπασμένες σε χοντρά κομμάτια. Τέλος ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετώ τα ταψάκια στους 200ºC για 35 λεπτά ώστε να πάρουν ρόδινο χρώμα.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page