Κοτόπουλο με Μπαχαρικά και Γιαούρτι
20'
120'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
4 κ.σ. γεμάτες στραγγιστό γιαούρτι
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. κόλιανδρο αλεσμένο
¼ κ.γ. τζίντζερ σκόνη
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
|
¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.γ. πάστα ντομάτας
1 κ.γ. αλάτι
Υλικά
¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.γ. πάστα ντομάτας
1 κ.γ. αλάτι
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
4 κ.σ. γεμάτες στραγγιστό γιαούρτι
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. κόλιανδρο αλεσμένο
¼ κ.γ. τζίντζερ σκόνη
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ανακατεύετε τη μαρινάδα με το κοτόπουλο για να πάει η μαρινάδα σε όλο το κοτόπουλο μέσα και έξω. Σκεπάζετε το κοτόπουλο με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το ψήσετε. Το καλύτερο είναι να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα για να μαριναριστεί καλά. Το βγάζετε από το ψυγείο μια ώρα πριν να το ψήσετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Βγάζετε την πλαστική μεμβράνη από το ταψί και βάζετε το κοτόπουλο στο φούρνο, ξεσκέπαστο, για 40-50 λεπτά.
Καλό είναι να βάλουμε τη μαρινάδα και μέσα από την πέτσα του κοτόπουλου και να μαρινάρουμε για μια ημέρα ώστε να κρατηθούν καλύτερα τα αρώματα και οι γεύσεις στο κοτόπουλο.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.